Vi erbjuder alltid en kostnadsfri inledande rådgivning - Ring!


Det lönar sig ofta att koppla in en jurist tidigt när du får problem. I många fall kostar det mindre än du tror, då det finns möjlighet att få ersättning för hela eller delar av kostnaden genom rättsskyddet i din hemförsäkring eller genom statens rättshjälp. Vi åtar oss kontinuerligt ärenden helt kostnadsfritt - Pro bono. 


VÅRT ARVODE

Det svårt att ange ett exakt pris då arvodet påverkas av uppdragets svårighetsgrad och hur länge det sträcker sig. Krävs särskilda utredningar och domstolsförhandlingar, så blir arvodet normalt högre. Ring gärna och fråga. Det kostar ingenting att få kontakt med en jurist för frågor. Ofta kan du få ett fast pris att ta ställning till.

 • ARVODE. Att anlita oss kostar normalt 1653,75 kr, inkl. moms per timme för privatpersoner, se domstolstaxa nedan.
 • RÄTTSSKYDD. Ingår i regel i din hemförsäkring och täcker större delen av dina kostnader för att anlita en jurist. Om du inte har någon försäkring med rättsskydd men borde ha haft det, kan du som regel inte få rättshjälp.
 • RÄTTSHJÄLP. Ett statligt stöd avsett för den som inte kan finansiera en jurist på annat sätt, till exempel genom rättsskyddet i din hemförsäkring.
 • DOMSTOLSTAXA. Är den av staten fastslagna rättshjälpstaxan som för år 2016 är 1323 kr, exkl. moms (1653,75 kr, inkl. moms) per timme. Vi följer normalt denna taxa för vårt arvode.


Om Pro Bono

 • Vem kan ansöka?

  Har du inga egna medel och har uttömt dina möjligheter att få ersättning via ditt försäkringsbolag (rättsskydd) och den statliga rättshjälpen, så kan ansöka om juridisk hjälp via vårt pro bono-program.

 • Hur mycket tid får jag?

  Idag lägger vi i snitt ca 10-20 timmar per månad på pro bono-arbete. Har vi åtagit oss att hjälpa dig, så kommer vi givetvis att göra allt för att ta tillvara din rätt, oavsett om vi har gjort våra 10-20 Pro Bono-timmar den månaden. 

 • Hur ansöker jag?

  Du ansöker genom att skicka en fråga via vårt kontaktformulär längre ned på denna sida. Skriv ”Pro Bono” i ämnesraden och en kort beskrivning av din situation i meddelandefältet. Eller så kontaktar du oss för en kostnadsfri rådgivning så kan vi tillsammans se över ditt behov av juridisk hjälp.